Varmepumpe

Overvejer du at få installeret en varmepumpe på Fyn eller i Trekantområdet, så kan vi hos DEWA hjælpe dig med den bedste løsning til dit behov. Vi er eksperter i levering og montering af varmepumper, så du kan være helt tryg ved at vælge os til installation af din varmepumpe. Hos DEWA er vi autoriseret VE-installatør, hvilket er din garanti for et kompetent firma, der sikrer dig, at kvaliteten på din nye varmepumpe er i orden, samt at installationen er udført korrekt. Uanset hvilken type varmepumpe du er interesseret i, så sørger vi for levering, installering og ikke mindst tilpasning af varmepumpen, så den matcher dine ønsker og behov.

Vi kan blandt andet hjælpe med følgende:

  • Luft til vand varmepumpe
  • Jordvarmeanlæg (væske til vand varmepumpe)
  • Luft til luft varmepumpe

Så tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis vi skal hjælpe dig med at få installeret en varmepumpe i din bolig.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et anlæg, der ved hjælp af en kredsproces og et egnet kølemiddel er i stand til at fungere som enten et køleanlæg eller et varmeanlæg alt efter dine behov. Varmepumpens virkemåde er sådan, at den optager varmeenergi fra sine omgivelser, der efterfølgende via kredsprocessen og under tilførsel af drivenergi omsætter varmeenergi til enten varm eller kølig luft.

Skal din varmepumpe fungere som kølemaskine, sørger vi for at dimensionere den til dette. Er du derimod interesseret i et varmeanlæg, dimensionerer vi den i stedet hertil, så du kan opvarme boligen.

Forskellige typer varmepumpe

Hos DEWA tilbyder vi tre forskellige typer varmepumper, der hver dækker over forskellige installationsmuligheder. Fælles for alle er, at de karakteriseres ved en varmekilde og et varmeafgivningssystem. En væske til vand (jord til vand) varmepumpe tager eksempelvis varmen fra jorden og afgiver den til et vandbaseret varmeanlæg i huset – herunder blandt andet radiatorer og gulvvarmesystemer. Derimod er varmekilden ved en luft til vand varmepumpe udeluften eller ventilationsluften, som så bliver omsat inde i varmepumpen via varmeenergi.

Hertil findes også luft til luft varmepumper, hvor varmeafgivningssystemet i huset er varmeanlæg, der ofte kombineres med en brændeovn eller anden form for opvarmningskilde.

Luft til vand varmepumpe

Passer til dig, der gerne vil sænke dine varmeomkostninger, men ikke ønsker at grave haven op, eller ikke har den fornødne plads. En luft til vand varmepumpe udnytter luftens egen varmeenergi, der bruges til at opvarme både bolig og brugsvand, hvorfor denne løsning også fungerer som et godt alternativ til olie- og gasfyr. Særligt i de nordiske lande med moderate vintertemperaturer, som her i Danmark, er denne type den mest almindelige. Selv ved helt lave vintertemperaturer kan varmepumpen afgive tilpas med varme, så din bolig holdes varm.

Luft til luft varmepumpe

Ved denne anlægstype optages varmen fra udeluften og bruges til at opvarme luften indenfor, hvor luften afgives i en varmeflade placeret i et luftbaseret kanalsystem eller direkte i rummet via en designet varmeafgiver. Denne varmeløsning passer godt til mindre huse og sommerhuse.

Jordvarmeanlæg

Et jordvarmeanlæg er et oplagt valg, hvis du bor uden for et kollektivt forsyningsområde. Et jordvarmeanlæg består af en varmepumpe og jordslanger, der omdanner energien fra jorden til varme og varmt vand. Denne løsning kræver et stort areal til nedgravning af jordslanger, men er en meget stabil løsning i mange år frem.

Hvorfor vælge en varmepumpe?

En af fordelene ved at vælge en varmepumpe er, at du får billig varme året rundt. Og så har du samtidig mulighed for at opnå en stor energibesparelse. Det skyldes blandt andet, at en varmepumpe som udgangspunkt leverer mellem tre og fem gange så meget varmeenergi, som den bruger el-energi. Derfor har du ofte også mulighed for at halvere din nuværende varmeregning – alt afhængig af din valgte løsning.

Dertil kommer også, at en varmepumpe er en miljøvenlig løsning, da der her er tale om en løsning, der bruger vedvarende energi. Ligeledes er der ofte også mulighed for tilskud til varmepumpe og tilskud til jordvarmeanlæg ved udskiftning af nuværende varmekilde.

Skal vi hjælpe dig med VVS på Fyn og i Trekantområdet?

Hvad end det drejer sig om gaskedler, nyt gasfyr eller service på gasfyr, så er du altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på netop din opgave. Ring til os på 64 83 18 80, eller send en mail til info@dewa-vvs.dk.

Vi er altid klar på at hjælpe dig