Pillefyr

Vil du gerne skifte din nuværende varmekilde, eller overvejer du at udskifte din gamle olietank? Så kan du med fordel overveje at anskaffe et stokeranlæg. En løsning med pillefyr er særligt ideel til dig, der bor uden for de netbundne energisystemer. Hos DEWA tilbyder vi professionel opsætning og efterfølgende service på pillefyr på Fyn og i Trekantområdet. Dit stokerfyr er vores tillidssag, og med vores mangeårig erfaring og kompetencer inden for vores felt kan vi helt sikkert hjælpe dig med den rette løsning til dit projekt.

Når du skal vælge træpillefyr, kan det være en rigtig god ide at tage os med på råd. Den rette rådgivning kan nemlig være afgørende for den besparelse, du kan opnå. Så tøv endelig ikke med at kontakte os på enten info@dewa-vvs.dk eller på 64 83 18 80.

Fordele ved pillefyr

Der er mange fordele forbundet med at investere i et pillefyr. Først og fremmest giver en pillestoker dig mulighed for at spare penge, og samtidig får du en grøn energiløsning, hvis du vælger et pillefyr frem for en af de andre opvarmningstyper. Med en stokerkedel kan du nemlig nemt halvere din varmeregning, mens du fyrer med miljøvenligt biobrændsel. Der er således ikke kun økonomiske fordele forbundet med et stokeranlæg, men også en lang række miljømæssige fordele.

Blandt andet betaler du heller ikke CO2-afgifter for det brændsel, du benytter dig af til dit pillefyr. Hvad end dette er træpiller, korn, halm eller flis. Samtidig er der heller ikke en ret høj forurening ved denne type forbrænding. Træpillerne bliver nemlig brændt næsten helt væk, ligesom de gasser, der frigives ved afbrændingen, også brændes af og således ikke kommer ud i atmosfæren.

Ved at skifte til biobrændsel med et pillefyr eller stokerfyr fås en langt lavere energipris sammenlignet med eksempelvis olie og naturgas, hvorfor du også kan opnå store besparelser ved at skifte til et træpillefyr eller stokeranlæg. I en moderne stokerkedel, som set i et pillefyr med tilhørende akkumuleringstank, vil du med visse modeller kunne opnå helt op til 90% i nyttevirkning – hvilket giver dig meget mere for pengene.

Hvad er biobrændsel?

Biobrændsel er en type biologisk nedbrydeligt brændstof, der er forsynet af solens energi, vand og CO2, hvorfor denne type brændstof også indeholder bioenergi, der gør brændstoffet CO2-neutralt til stor gavn for miljøet. En type biobrændstof er eksempelvis træ såsom træstykker, flis og træpiller, ligesom halm også betegnes som biobrændsel.

Den bedste type biobrændstof til stokerfyr og træpillefyr er træpillerne, som typisk er produceret af savsmuld fra møbelproduktionen. Og ved at lade dit pillefyr fyre med bioenergi opnår du en langt lavere energipris sammenlignet med olie og naturgas. En besparelse, der på sigt giver overskud.

Godt at vide, inden du investerer i et pillefyr

Hvis du allerede nu overvejer at skifte til pillefyr, er det vigtigt, at du får tjekket, om din skorsten er egnet til installation af pillefyr. Dertil er det også en god ide at være opmærksom på, hvilken energiklasse det valgte stokerfyr tilhører, da energiklassen har stor betydning for, hvor miljøvenligt pillefyret er. Jo højere energiklasse, jo mere energivenlig er pillestokeren.

Et pillefyr er typisk også større end et oliefyr, så du bør også være sikker på, at du har pladsen til det. Ligesom du også skal have mulighed for at opbevare træpillerne et tørt sted. Herefter kan du roligt kigge nærmere på at investere i et pillefyr.

Valg af pillefyr

I dag findes der to typer pillefyr, og hvilket du bør vælge, afhænger af dine behov. Du kan således vælge mellem et manuelt og et automatisk. Det automatiske er også kendt som de såkaldte stokerfyr, og her afpasser stokeranlægget selv brændemængden efter luftmængden, så der opnås en optimal forbrænding. Typisk vil der dog være behov for at sætte denne type fyr på pause, når den ønskede kedeltemperatur er opnået, da det ellers ikke er nemt at slippe af med den producerede varme. Det manuelle pillefyr kræver, at du er lidt mere fiks på fingrene og kan klare brændemængden selv.

Hvad koster et pillefyr?

I dag findes der mange forskellige modeller og typer, når det kommer til pillefyr. Derfor kan det også være svært at give en konkret pillefyr pris, da denne afhænger af typen af pillefyr og ikke mindst opgavens specifikke omgang. Er du interesseret i at høre mere om pillefyr og pris, er du derfor altid velkommen til at kontakte os. Så giver vi et uforpligtende tilbud på lige netop din opgave.

Lad DEWA hjælpe dig med nyt pillefyr

Både et stokeranlæg og et pillefyr er driftssikre og nemme at betjene, men hos DEWA giver vi gerne et årligt eftersyn, så du kan være sikker på at få det optimale udbytte hele året rundt – til glæde for både dig og din pengepung. Hvad end du ønsker at få monteret nyt pillefyr på Fyn, har brug for service på pillefyr, skal bruge hjælp til reparation af stokerkedel, eller du vil høre mere om dine muligheder for kombineret pilleovn og brændeovn, så står vi hos DEWA klar til at hjælpe dig. Send os en mail på info@dewa-vvs.dk, eller ring til os på 64 83 18 80.