Solvarmeanlæg

Kunne du godt tænke dig at udskifte din nuværende energikilde med en, der er mere miljøvenlig og ikke mindst effektiv? Har du måske overvejet at investere i et solvarmeanlæg? Hos DEWA står vi klar til at rådgive dig om solenergi, solfanger og solvarme, ligesom vi også kan hjælpe dig med montering og installation af solvarmeanlæg. Ligeledes kan vi også hjælpe, hvis det drejer sig om eftersyn eller reparation af solvarmepanel.

Hos DEWA har vi mange års erfaring med solvarmeanlæg, hvorfor vi også kan hjælpe dig med at finde den helt rette løsning til dit behov. Her får du rådgivning i øjenhøjde og en professionel løsning – så du kan trygt lade os stå for montering af solvarmeanlæg i din bolig.

Hvordan fungerer et solvarmeanlæg?

Solen er måske nok vores bedste energikilde, og solens energi er således et godt alternativ til de mange andre energikilder på markedet. Men hvad er solenergi? Solenergi kommer fra solens stråler, og denne energi kan omdannes til solvarme eller solkraft. Herved kan solenergi via et solfangeranlæg laves om til både varme og strøm, og når vand eksempelvis opvarmes med solens energi, kaldes det solvarme. Ved hjælp af solfangere kan vandet blive opvarmet både i forbindelse med badevand og opvarmning af boligen. Når det kommer til solkraft, betyder det, at solenergien udnyttes til generering af strøm, og hertil anvendes solcellerne til udvinding af solkraft.

Et solvarmeanlæg kan bruges til at generere varmt vand. Et solvarme anlæg fungerer således, at når solen skinner på solfangerne placeret på eksempelvis et hustag, så opvarmes den væske, som findes inde i solfangeren, af solstrålerne. Dette bliver herefter pumpet ned i en tank med koldt vand, som herefter opvarmes af varmen fra væsken og føres direkte ud i vandhanen. Med et solvarmeanlæg er der tale om en cirkulær proces, hvor vandet efter brug føres tilbage til solfangeren og genopvarmes.

Fordele ved solvarmeanlæg

En af fordelene ved et solvarmeanlæg er, at her er tale om en vedvarende energikilde, idet et solvarmeanlæg anvender solens energi til varmt vand. Dertil kommer også, at her er tale om en mere effektiv energikilde, der lader dig opnå store energibesparelser. Faktisk kan du ved installation af solvarme typisk dække helt op til 60-80% af energibehovet.

Ved montering af solvarme er du samtidig også med til at gøre noget godt for miljøet. Solvarme erstatter nemlig ofte den varme, der typisk produceres på en kedel eller i et fyr, hvilket medfører en reducering af brugen af fossile brændstoffer. Og denne reducering betyder ligeledes også en reducering af CO2-udledningen – til stor gavn for klimaet. Med et solvarmeanlæg får du således en løsning, der er både god for miljøet og for din økonomi. Og så kræver dine solfangere og solvarmepaneler minimal vedligeholdelse.

Hvad koster et solvarmeanlæg?

Prisen på et solvarmeanlæg til brugsvand vil typisk variere fra løsning til løsning, da prisen herpå ofte afhænger af husets størrelse og ikke mindst den enkelte kundes behov. Dog vil solvarmeanlæg priserne typisk befinde sig et sted mellem 20-70.000 kr. alt efter løsning. Skal solvarmeanlægget udelukkende anvendes til opvarmning af brugsvand, vil prisen være i den lave ende af skalaen, mens et solvarmeanlæg til både rumvarme og brugsvand er i den høje ende. Dette er uden prisen for montering af solvarme.

Skal vi hjælpe dig med solvarmeanlæg?

Hvis et solvarmeanlæg lyder som noget for dig, står vores dygtige og kompetente team klar til at hjælpe dig med både montering og installation af solvarme. Vi har mange års erfaring i branchen, hvorfor vi helt sikkert også kan hjælpe dig med en professionel løsning. Hvad end det drejer sig om solvarme styring, montering af solvarme anlæg, eftersyn af din nuværende løsning eller noget helt fjerde, kan vi således hjælpe dig.

Har du spørgsmål til dit solfangeranlæg, eller søger du hjælp til solvarmeanlæg, så tøv endelig ikke med at kontakte os på enten info@dewa-vvs.dk eller på 64 83 18 80.

Vi er altid klar på at hjælpe dig