Fastbrændselsanlæg

Har du brug for hjælp til montering af et fastbrændselsanlæg såsom en brændeovn eller brændekedel? Så kan vi hos DEWA hjælpe dig med alt inden for fastbrændselsanlæg. Gennem vores mange års erfaring inden for branchen har vi ekspertisen og kompetencerne til at hjælpe dig med en skræddersyet løsning, der passer til lige netop dig og din bolig. Så uanset hvilken type fastbrændselsanlæg du ønsker monteret, kan du roligt overlade opgaven til os.

Hos DEWA bliver du mødt af et dygtigt og erfarent team, der sætter en ære i at levere et godt håndværk og en service i særklasse. Derfor kan du også være helt sikker på, at kvaliteten altid er i top, uanset hvilken opgave vi skal hjælpe dig med. Med DEWA som samarbejdspartner er du garanteret et professionelt firma, der gerne går den ekstra mil for at sikre dig det bedste resultat i forbindelse med fastbrændselsanlæg.

Udskiftning af dit nuværende fastbrændselsanlæg

Både brænde fyr og brændekedel er et godt økonomisk og ikke mindst miljømæssigt alternativ til de klassiske olie- og gasfyr, da der ved et fastbrændselsanlæg blandt andet er tale om en forholdsvis billig måde at opvarme boligen på. Ligeledes er et brændefyr for mange også forbundet med en langt mere behagelig varme og ikke mindst et bedre stueklima – særligt på grund af luftfornyelsen.

Som følge af det større fokus på miljøet, er der med tiden kommet højere standarder for de danske fastbrændselsanlæg som eksempelvis brændekedler. Det betyder blandt andet, at der er kommet en række fastbrændselsfyr regler og krav. Er dit fastbrændselsanlæg derfor af ældre dato, er det måske blevet tid til at udskifte det. Ikke kun for økonomiens skyld, men også for miljøets skyld. Dette skyldes ikke kun de fastsatte standarder, men også det faktum, at mange fastbrændselsanlæg rundt omkring i de danske hjem slet ikke er egnet som træfyr.

Af den årsag er der også sat krav til nyttevirkningen af blandt andet brændekedler, hvor det kræves, at der installeres en buffertank i forbindelse med montering af fastbrændselsanlæg. Samtidig er det også sat krav til, hvor meget et fastbrændselsanlæg må forurene. En fastbrændselskedel skal i dag derfor være både godkendt og afprøvet, før den monteres i hjemmet.

Ved at udskifte dit gamle fastbrændselsanlæg med et af nyere dato kan du således være med til at gøre noget godt for miljøet. Samtidig er der også en række besparelser at hente på det. Blandt andet vil du med en ny brændekedel kunne spare op til 40% på dit brændeforbrug.

Valg af fastbrændselsanlæg

I dag findes der mange forskellige typer fastbrændselsfyr til fyring med brænde, og det kan derfor godt være svært at finde det rette fastbrændselsanlæg. Som udgangspunkt kan der skelnes mellem tre typer fastbrændselskedler:

  • Gennemforbrænding
  • Underforbrænding
  • Omvendt forbrænding


Hos DEWA står vi til enhver tid klar til at hjælpe dig med at finde den rette kedel til fastbrændsel, så du kan være sikker på at få en løsning, der passer til dig og dit behov.

Fastbrændselsanlæg med gennemforbrænding

En gennemforbrændingskedel er den mest udbredte type fastbrændselskedel herhjemme. Her er typisk tale om en ældre støbejernskedel, hvor forbrændingsluften bevæger sig nedefra og op gennem brændselslaget. Idet denne type kedel til fastbrændsel medfører en dårlig varmeøkonomi samt en øget luftforurening, er dette fastbrændselsanlæg ikke længere godkendt til brændefyring. Vælger du derimod at kombinere en gennemforbrændingskedel med en pillebrænder til fyring med træpiller eller fastbrændsel i form af koks eller kul, kan du stadig godt benytte disse brændekedler.

Fastbrændselsanlæg med underforbrænding

Denne type brændefyr er godkendt til brændefyring og fungerer således, at forbrændingsluften bevæger sig nedefra og derefter bagud gennem glødelaget – uden at passere det friske brændselslag, hvorved du undgår luftforurening.

Fastbrændselsanlæg med omvendt forbrænding

Ligesom underforbrændingskedlen er et brændefyr med omvendt forbrænding også godkendt til fyring med brænde. Denne type kedel til fastbrændsel fungerer sådan, at forbrændingsluften bevæger sig fra toppen og nedad gennem glødelaget, hvor det efterfølgende kommer ud gennem en spalte i bunden af selve fyrboksen – og ud i et separat forbrændingskammer. Denne type fastbrændselsanlæg har typisk den højeste virkningsgrad på over 90%.

Skal vi hjælpe dig med VVS på Fyn og i Trekantområdet?

Hvis det drejer sig om fastbrændselsanlæg, så er du altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på netop din opgave. Ring til os på 64 83 18 80, eller send en mail til info@dewa-vvs.dk.

Vi er altid klar på at hjælpe dig