Fjernvarme på Fyn

Vil du gerne skifte din nuværende varmekilde ud med et fjernvarmesystem? Så kan vi hos DEWA hjælpe dig. Vi udfører alt inden for dette område og kan blandt andet hjælpe dig med installation af fjernvarme. Vi har mange års erfaring inden for VVS og fjernvarme tilslutning, og med vores ekspertise inden for vores felt kan vi også hjælpe dig. Hvad end du skal have lagt nye fjernvarmerør, skal bruge en ny varmtvandsbeholder, oplever problemer med dit nuværende fjernvarmeanlæg, eller anlæggets veksler skal udskiftes med en ny veksler, så står vi klar til at løfte din opgave med en kvalitetsorienteret løsning.

Hos DEWA sørger vi altid for at tilpasse den enkelte fjernvarmeinstallation, så den rent energimæssigt er tilpasset netop dit behov. Forud for enhver opgave aflægger vi dig gerne et besøg, hvor vi kommer ud og gennemgår din nuværende installation. Ud fra denne gennemgang udformer vi et uforpligtende tilbud på en ny fjernvarmeinstallation til lige netop dig.

Hvad er fjernvarme?

Måske har du før hørt om fjernvarme uden helt at være sikker på, hvad det præcist dækker over. Måske har du endda stillet dig selv spørgsmålet, hvad er fjernvarme? Kort sagt dækker det over et enten regionalt eller lokalt varmedistributionssystem, der distribuere varme over større afstande. I Danmark produceres denne varme typisk sammen med elproduktionen eller ved afbrænding af fossile brændstoffer såsom kul, olie og naturgas.

Det fungerer således, at selve opvarmningen foregår med vand, som bliver distribueret via et nedgravet og lukket rørsystem. Dette rørsystem er tilknyttet et enten lokalt eller regionalt kraftvarmenetværk, som står for at producere den varme, der sendes ud til forbrugerne. Her opvarmes enten varmtvandsbeholderen eller varmevekslere, som i sidste ende sørger for at videresende vandet i den korrekte temperatur ind i boligen. Når dette er gjort, sendes det afkølede vand tilbage til kraftværket, så processen kan starte forfra.

Fordele ved at vælge fjernvarme

Et fjernvarmeanlæg er en billig og miljøvenlig form for opvarmning, hvor der typisk vil kunne opnås besparelser på helt op til 25% i forhold til opvarmning på traditionel vis. Et fjernvarmeanlæg er ikke kun en effektiv og stabil opvarmningskilde, der virker året rundt, men også et grønt valg. Dette skyldes blandt andet, at når vandet har fuldført sin opgave og er kølet af, så løber det tilbage til værket, hvor det genopvarmes og genanvendes.

Fordelene ved at vælge fjernvarme er blandt andet:

  • Nem og lidt vedligeholdelse
  • Lavere varmeregning
  • Miljøvenlig varmekilde

Sammenlignet med traditionelle fyringsmuligheder såsom gas og olie er fjernvarmerør ikke kun bedre for vores miljø, men også for pengepungen. Med installation af fjernvarme kan du således være med til at skåne miljøet og samtidig spare en masse penge. Men hvad koster et nyt fjernvarmeanlæg så? Dette kan du læse meget mere om længere nede.

Kan jeg få fjernvarme?

Hvorvidt du kan få fjernvarme afhænger af, om du bor i et område med fjernvarme. Bor du således i et område med fjernvarme, kan du omlægge til det, så du også kan få vandvarmer fjernvarme i din bolig. Er du i tvivl om, hvorvidt du kan dette, kan du altid kontakte dit lokale fjernvarmeselskab.

Hvad koster det at få installeret fjernvarme?

I forhold til fjernvarmeinstallation pris er denne meget individuel. Prisen på nyt fjernvarmeanlæg varierer nemlig fra bolig til bolig, da prisen afhænger af den enkelte opgave. Hvert år kan der også forekomme en stigning af fjernvarme pris, da der løbende sker en ændring på dette område. Ligeledes kan fjernvarme prisen også variere fra område til område. Du er altid velkommen til at kontakte os med henblik på nyt fjernvarmeanlæg og pris herpå. Vi kommer også gerne ud og giver et uforpligtende tilbud på netop din fjernvarmeunit og fjernvarme tilslutning.

Vi hjælper dig med dit fjernvarmesystem

For at være sikker på at din varmeløsning fungerer bedst muligt, kan det ofte være en god ide at få en professionel vurdering. Hvad end du overvejer at skifte til fjernvarme, skal have skiftet veksler, eller du ønsker at få vurderet din nuværende energiløsning, kan du trygt kontakte os. Vores dygtige og erfarne medarbejdere står klar til at hjælpe dig med den løsning, der passer bedst til dig i forbindelse med fjernvarme i Odense og på resten af Fyn.