Telefon​:

Luft / vand varmepumpeanlæg

​En luft til vand varmepumpe udnytter luftens varme til opvarmning. Man kan vælge denne løsning, hvis man ikke har mulighed for nedgravning af jordslanger, eller hvis man ønsker en løsning, der er nemt og hurtigt kan erstatte den nuværende varmekilde. Prismæssigt er luft til vand-varmepumpen i nogen tilfælde også lidt billigere at anskaffe end jordvarmeanlægget.

En luft til vand varmepumper optager energien i luften udenfor huset og konverterer denne til varme. Varmepumpen er en billig måde at varme din bolig op på. Varmepumpen består af en udedel, der indeholder fordamper og kondensator. Her opsamles energien, der bliver til varme i huset. Udedelen forbindes med indedelen, som består af et kabinet med en varmtvandsbeholder samt ventiler og pumper, der er nødvendige for at tilslutte varmepumpen til husets centralvarme anlæg.

En luft til vand varmepumpe kan reducerer dit forbrug med op til en 40-50 % af dit nuværende energiforbrug. Der er intet vedligeholdelse ved pumpen, du skal blot huske at afrime det om vinteren. Endvidere er det et miljøvenligt alternativ. Luft til vand varmepumpen er nemt og hurtig at installere og kan være den ideelle løsning til sommerhuset eller den mindre bolig.

Oliepriserne stiger og stiger, og det er efterhånden interessant at rette blikket mod andre energiformer. Den store udbredelse af vindmøller betyder, at den mest miljørigtige energiform til opvarmning af boligen er el.

Der er dog nogle ting, du bør undersøge inden installation af et luft til vand-anlæg. Det er blandt andet støjgener, som der opstår, når varmepumpen kører, derfor er det en god ide, at placere den så langt væk som muligt fra soveværelsesvinduer og terrasser, samt sørge for ikke at stille den for tæt på naboskel. Yderligere skal du undersøge forholdene omkring kollektiv energiforsyning hos din kommune.

Hvilke fordele og ulemper er ved en luft til vand-varmepumpe?

Fordele

 • Reducerede varmeudgifter ved skifte fra olie eller naturgas.
 • Slut med at tænke på olietank og oliefyr eller den høje gasregning.
 • Høj driftsikkerhed og fremtidssikret løsning.
 • Nem betjening, du slipper du den daglige/ugentlige fyring med fx. stokerfyr.
 • Ingen lugtgener i fyrrum, og ingen søvnløse nætter om utætte gasrør.
 • Du slipper for at grave din have op.

Ulemper

 • ​Udedelen støjer noget. Bør ikke stå tæt på soveværelse eller skel til nabo.
 • Ikke helt så effektiv og økonomisk som jordvarme.
 • Nogle synes ikke, den er pæn at se på.
 • Lav fremløbstemperatur, der i sjældne tilfælde kan kræve nye radiatorer.
 • Varmepumpen er afhængig af el, og dermed priserne.
 • Duer ikke i dårligt isolerede huse.

Få fradrag på lønudgiften

Indtil udgangen af 2014 er det muligt at få fradrag for håndværkerudgifter og hushjælp gennem forsøgsordningen kaldet "Bolig-Jobplan'.

Det kan give dig et fradrag på op til kr. 15.000 årligt pr. person.

Fokus på miljøet

I disse tider bør vi sætte fokus på verden og vort lands miljø. Samtidig er det vigtigt, at vi tænker på vores fremtid og ikke mindst miljøet for de kommende generationer.

Ved at handle ansvarsfuldt og miljøbevidst kan vi gøre en forskel.

Finansiering af dit projekt

Har du problemer med banken, eller er du også træt af alt det postyr med samtaler osv.?

I tæt samarbejde med Energi Nord, tilbyder DEWA nu at finansiere dit kommende projekt med en attraktiv rente.

DEWA VVS & ENERGI ApS - Farsbøllevej 2 - 5471 Søndersø - Tlf.: +45 6483 1880 - Fax: +45 6483 1884 - E-mail: info@dewa-vvs.dk