Telefon​:

Luft/Luft varmepumpeanlæg

​Denne anlægstype som typisk bruges til opvarmning af et sommerhus er samme type, som kan bruges i et almindeligt hus. Den trækker varmeenergi ud af luften uden for huset og bruger varmeenergien til at opvarme luften inde i huset. Den minder i udseende om et airconditionanlæg, som vi kender dem fra ferier sydpå, hvor en kasse uden på huset er forbundet til en aircondition inde i huset, som sørger for at køle luften.

Luft/luft anlæg er begrænset til rumopvarmning med cirkuleret luft og bliver typisk brugt som tilskud i ejendomme der er el-opvarmede, i mindre boliger eller i fritidsboliger. Denne type anlæg bør ikke være primær energikilde i ejendomme der ikke er el-opvarmede, men fungerer som sagt udmærket som tilskud.

Levetiden for denne type varmepumpe er typisk ca. 10 år, men er til gengæld en forholdsvis billig investering set i forhold til de andre varmepumpetyper.​

Skal du bruge din luft til luft varmepumpe hele året bør du vælge en varmepumpe med høj COP værdi.​

I dag opvarmes de fleste sommerhuse med elradiatorer og brændeovn. Brændeovnen er en billig og praktisk energiform, da den giver en hurtig opvarmning, når du kommer til et koldt hus. Men en brændeovn kræver meget arbejde - også selv om du får brændet bragt til døren og brændeovne forurener en del. El radiatorer er nemme at installere, da de kun skal sluttes til en stikkontakt, som du jo alligevel skal have i dit sommerhus. Men el radiatorer er dyre i strøm. En varmepumpe bruger mellem en tredjedel og en fjerdedel af den el som en el radiator bruger.

De luft/luft varmepumper, DEWA arbejder med, har en effektivitetsgrad (COP) på minimum 1:3, hvilket vil sige for hver 1 kWh varmepumpen bruger i el, leverer den 3 kWh varme.

Der er både fordele og ulemper ved at installere en luft til luft-varmepumpe til at varme sommerhuset op med.

Fordele

  • ​Billig at installere.
  • Du kan spare betydeligt på dine varmeudgifter, hvis du installerer en luft til luft-varmepumpe i stedet for at bruge el varme.
  • Varmen sendes ud i luften, så der skabes cirkulation i huset. Det forebygger skimmelsvampe og giver et sundere indeklima.
  • Kræver ikke, at sommerhuset har eller skal have installeret radiatorer.
  • Nogle luft til luft-varmepumper kan også fungere som aircondition om sommeren.

Ulemper

  • Normalt monteres en luft til luft-varmepumpe i det største rum i sommerhuset, typisk stuen. Den varme luft kan have svært ved at brede sig til de øvrige rum, og du kan derfor stadig være nødt til at varme f.eks. værelserne op med el radiatorer. Problemet kan dog løses ved at sætte flere blæsere op indenfor, som kan blæse den varme luft i forskellige retninger. Det gør selvfølgelig anlægget dyrere. Jo større sommerhus, jo flere blæsere har du brug for.
  • En luft til luft-varmepumpe kan ikke levere varmt vand. Det vil sige, at der fortsat skal bruges el til opvarmning af vand, medmindre du anskaffer dig en luft til vand-varmepumpe eller et solvarmeanlæg til det formål.
  • Varmepumpen producerer mindre varme, når det er meget koldt udenfor, og det kan blive nødvendigt at supplere med el varme.
  • Indedelen støjer en smule pga. blæserhastigheden.​

Få fradrag på lønudgiften

Indtil udgangen af 2014 er det muligt at få fradrag for håndværkerudgifter og hushjælp gennem forsøgsordningen kaldet "Bolig-Jobplan'.

Det kan give dig et fradrag på op til kr. 15.000 årligt pr. person.

Fokus på miljøet

I disse tider bør vi sætte fokus på verden og vort lands miljø. Samtidig er det vigtigt, at vi tænker på vores fremtid og ikke mindst miljøet for de kommende generationer.

Ved at handle ansvarsfuldt og miljøbevidst kan vi gøre en forskel.

Finansiering af dit projekt

Har du problemer med banken, eller er du også træt af alt det postyr med samtaler osv.?

I tæt samarbejde med Energi Nord, tilbyder DEWA nu at finansiere dit kommende projekt med en attraktiv rente.

DEWA VVS & ENERGI ApS - Farsbøllevej 2 - 5471 Søndersø - Tlf.: +45 6483 1880 - Fax: +45 6483 1884 - E-mail: info@dewa-vvs.dk