Telefon​:

Solenergi kan alene erstatte fossile energiformer

​At dømme ud fra den offentlige debat skulle man tro, at enten elektricitet eller transport udgjorde hovedparten af Danmarks energiforbrug. 


Rent faktisk udgør energi til opvarmning af bygninger, varmt vand og procesvarme langt den største andel. At fokus ensidigt ligger på elektricitet og transport, er derfor tanke-vækkende - specielt da andelen af vedvarende energi i varmesektoren er forsvindende lille, og fossile energiformer i denne sektor stadig spiller den altdominerende rolle. En rolle og afhængighed, der kan få alvorlige konsekvenser for den fremtidige økonomiske udvikling i Danmark. 

Det bliver mere og mere tydeligt, at olieæraen er ved sin afslutning, og spørgsmålet om, hvad der skal følge, bliver stadig mere relevant. I den forbindelse er det værd at bemærke, at kun vind- og solenergi har potentialet til 100 % at erstatte de fossile energiform.

I virkeligheden vil det dog være anbefalelsesværdigt at satse på et miks af vedvarende energiformer for at sikre en pålidelig og tilstrækkelig energiforsyning.

Solenergi er den reneste og naturligste energiform, vi har og i modsætning til fossile brændstoffer (olie, kul og naturgas) findes den overalt på jorden. I Danmark er den globale sol indstråling ca. 1.000 kWh/m² pr. år målt på vandret plan og ca. 1.200 kWh/m² på flader med en hældning på 45° (i forhold til vandret orienteret mod syd).

Ligesom andre vedvarende energikilder er det at bruge solenergi dyrt i anlægsomkostninger, men billigt i drift, hvis man sammenligner med fossile brændstoffer.

Der er dog også det problem ved rene energikilder som solfangere, at de kræver meget plads, og de giver kun optimal mængde energi, når solen skinner. Men til gengæld kræver de meget lidt pasning, og de er forholdsvis billige energikilder, som ikke ødelægger hverken miljøet eller dyrelivet.

En gammel fysiker ned navn Knud Erik Nielsen sagde engang:

"Hvis man samler alle atombomber, brintbomber og andet sprængfarligt, der findes på jorden, og sprængte det hele i luften på én gang, ville der blive frigivet omkring 100 Exa Joule (Exa = 1018). Hvert sekund modtager vi til sammenligning 1040 Joule fra solen gennem dens stråler.

Ligeledes levere solen hvert år energi svarende til mere en 100 liter olie pr. kvadrat meter her i Danmark.

Energimængden, der udsendes fra solen pr. sekund, er altså så enorm, så hvis vi kunne lære at udnytte den ordentligt, ville vores energiproblemer være løst."​

Få fradrag på lønudgiften

Indtil udgangen af 2014 er det muligt at få fradrag for håndværkerudgifter og hushjælp gennem forsøgsordningen kaldet "Bolig-Jobplan'.

Det kan give dig et fradrag på op til kr. 15.000 årligt pr. person.

Fokus på miljøet

I disse tider bør vi sætte fokus på verden og vort lands miljø. Samtidig er det vigtigt, at vi tænker på vores fremtid og ikke mindst miljøet for de kommende generationer.

Ved at handle ansvarsfuldt og miljøbevidst kan vi gøre en forskel.

Finansiering af dit projekt

Har du problemer med banken, eller er du også træt af alt det postyr med samtaler osv.?

I tæt samarbejde med Energi Nord, tilbyder DEWA nu at finansiere dit kommende projekt med en attraktiv rente.

DEWA VVS & ENERGI ApS - Farsbøllevej 2 - 5471 Søndersø - Tlf.: +45 6483 1880 - Fax: +45 6483 1884 - E-mail: info@dewa-vvs.dk